zaterdag 14 juni 2014

The Nail Art Manual: -Hoofdstuk 1 De Basis- § 1 Verzorging, Benodigdheden (Deel 2)

Zoals beloofd, is hier deel 2 van het eerste stukje verzorging. Mocht je het eerste deel vorige week niet gelezen hebben, dan kan je hier het nog eens rustig doorlezen. 


De Extra’s
Vind je dit niet genoeg om je nagels mee te verzorgen? Dan zijn er altijd nog meer mogelijkheden om je nagels een volledig luxe verzorging te geven. Hier een paar extra benodigdheden om jouw nagels op en top te laten stralen en jezelf net even dat extra beetje verzorging te geven die jouw broze nagels of droge handen nodig hebben.


- Nagelriemscrub

Is een handscrub niet voldoende, of vind je dat niet fijn en wil je snel even alleen je nagelriem scrubben? Dan is een nagelriemscrub wel wat voor jou. Doordat dit op een klein deel van je handen gebruikt wordt, is de werking vaak specifieker en doelgerichter. Erg handig voor vrouwen (of mannen) die altijd last hebben van muurvastzittende nagelriemen of gewoon zinnen hebben in iets extra’s.
Voordelen: Doelgerichter en daardoor effectiever, geeft een mooie en gezonde uitstraling bij je nagelriemen en stimuleert de doorbloeding extra goed. Kan als extra stap gedaan worden, of gewoon tussendoor.
Nadelen: Niet ieder merk heeft een nagelriemscrub, als ze die hebben zijn ze vaak wat prijzig en kost het wel enige tijd om deze aan te brengen. Als het als extra stap gedaan wordt, dan kost het wat meer tijd.


- Nagelborsteltje
Een nagelborsteltje wordt door veel schoonheidsspecialistes en nagelstylistes gezien als een musthave. Daar ben ik het echter niet mee eens, want als jij geen vieze nagels hebt dan is het in feite ook helemaal nodig. Ook kan het vrij heftig zijn voor mensen die al een droge huid hebben. Toch is het ideaal om net die laatste restjes vuil weg te halen van je handen en/of nagels.
Voordelen: Maakt de handen net even extra schoon en fris. Stimuleert ontzettend goed de doorbloeding.
Nadelen: Kan de huid vrij snel beschadigen indien de huid al erg droog is van zichzelf. Ook is het gevoel van een nagelborsteltje niet altijd fijn.


- Manicurebakje
Een manicurebakje zou je als basictool kunnen gebruiken in je verzorging, maar het is niet een absolute must en kost ook vrij veel tijd. Daarom wordt deze ook vaak alleen gebruikt in nagelsalons als men een deluxe behandeling neemt. Je kan het gebruiken om je handen extra zacht te laten aanvoelen en lekker te laten ruiken door etherische oliën toe te voegen in dit bakje en je handen één voor één tien minuten te laten weken. Je zal al direct verschil voelen als je je handen eruit haalt.
Voordelen: Geeft een uitermate zacht gevoel aan de huid, indien gebruik wordt gemaakt van etherische oliën ruiken je handen daarna erg lekker. Ook geeft dit manicurebakje echt het ultieme gevoel van verwennerij.
Nadelen: Kost vrij veel tijd extra en kan alleen gedaan worden als je uitgebreid de tijd neemt om je handen te verzorgen.


- Een bruisbal (of iets dergelijks)
Nog steeds niet het gevoel dat je handen op en top verzorgd zijn? Dan is een bruisbal of een ander product dat hier op lijkt wel wat voor jou. Tegenwoordig zijn dit soort producten in elke winkel wel te vinden en of het nou voor een voetenbadje is, je lichaam of je handen maakt natuurlijk niet uit. Een bruisbal geeft vaak een heerlijk gevoel aan de handen en er is een enorm assortiment aan keuze met bruisballen. Dus iedere keer kan je wel weer een andere geur nemen. Erg fijn en over echte luxe gesproken! Een bruisbal (tablet of iets in die richting) kan altijd in combinatie met een manicurebakje gebruikt worden.
Voordelen: Het gevoel van een bruisbal zal erg prettig aanvoelen voor je handen en je hoeft geen aparte etherische oliën in een bakje te doen. Zo krijg je het zelfde effect met een bruisbal met toch iets extra’s.
Nadelen: Vaak zoveel keuze dat je lastig kan kiezen en je moet een manicurebakje hebben die groot genoeg is om je bruisbal in te doen. Ook kunnen de prijzen erg snel oplopen als je dit extra doet.


- Handmasker
Image of Kaeso Wild Berry Butter Hand Mask 450ml
Gezichtsmasker, haarmasker en zelfs een voetenmasker. Het is er allemaal dus, waarom ook niet voor de handen? Ben jij iemand die veel bezig met zijn of haar handen en voelen ze hierdoor ontzettend droog en kapot aan? Dan zal een handmasker de oplossing zijn voor jouw problemen. Je handen voelen na zo’n masker super gehydrateerd aan en je huid lijkt wel tien jaar jonger aan te voelen. Ideaal!
Voordelen: Ideaal voor een extra luxe gevoel tijdens de verzorging. Erg goed voor handen die veel te verduren krijgen.
Nadelen: Tijdens het intrekken kan je vrij lang niks met je handen doen omdat het moet intrekken, ook is er niet veel keuze uit handmaskers en zijn er vrij weinig merken die hier mee zijn gekomen.


- Basecoat
Je zou haast zeggen dat iedereen inmiddels wel bekend is met de basecoat. Toch krijg ik op mijn werk toch veel verbazingwekkende reacties als ik vertel dat sommige mensen hun verkleurde nagels kunnen voorkomen en ook eventuele ribbeltjes mee kunnen vullen om een egale nagel te krijgen. Veel mensen zijn dus niet bekend met een basecoat en weten dan ook niet dat dit de beste manier is om je nagels te verzorgen voor het aanbrengen van een nagellak!
Voordelen: Beschermt je nagels, versterkt je nagels, kan je nagels hydrateren en verzorgen. Het belangrijkste voordeel is het tegengaan van verkleuring.
Nadelen: Niet iedere baseecoat doet wat het belooft, er is zoveel keuze mogelijk en iedere nagel is zo anders dat het lastig is om te zeggen wat de ultieme basecoat is waar iedereen genoeg aan heeft.


- Nagellak
Moet ik nog veel zeggen hierover? Nagellak is er in alle soorten, maten, kleuren, vormen en zelfs in allerlei geuren. In een ander artikel ga ik dieper in op verschillende finishes van nagellak.
Voordelen: Nagellak kan een persoonlijkheid doen spreken op de nagels, het staat vooral verzorgt en geeft een teken van status.
Nadelen: Niet iedere nagellak heeft even goeie kwaliteit en kan snel gaan chippen, ook kan het er rommelig uitzien als je niet de tijd hiervoor neemt.

- Topcoat
Wil je geen nagellak, maar toch een mooie glansje op je nagels? Dan ben je met een basecoat en topcoat al op de juiste weg. Een topcoat zorgt ervoor dat dat nagels een stralende verzorging krijgen, maar dat de nagellak (indien je deze gebruikt) ook beter en langer blijft zitten.
Voordelen: Geeft een verzorgend effect op de nagels. Zorgt er ook voor dat de nagellak langer en mooier blijft zitten.
Nadelen: Net als de basecoat doet niet iedere topcoat wat hij belooft en heeft iedere topcoat weer een ander effect op de nagels. Het is dus lastig uit zoeken welke het beste werkt voor jouw nagels, omdat iedere nagel weer anders reageert.


- Nageldroger
Geen zin of tijd om lang te wachten op het drogen van je nagels? Dan is een nageldroger wellicht wat voor jou. Nageldrogers, zoals de naam het al zegt, laten de nagellak sneller droger dan normaal. Er zijn ontzettend veel items daarvoor op de markt gebracht. Van nageldrogers waar koude lucht uit komt tot nagelitems die je nagellak met een paar druppels vloeistof moeten doen laten drogen tot UV-lampen die speciale nagellak. Er zoveel mogelijk en zoveel producten die je nagels sneller doen laten drogen, dat het ook nu weer lastig is om uit te zoeken wat wel of wat niet werkt. Toch zijn er zeker wel producten die erg handig zijn.
Voordelen: Doet de nagellak sneller droger.

Nadelen: Veel keuze, niet alles doet wat het belooft, veel prijsverschil.


Dit was de allereerste paragraaf uit het allereerste hoofdstuk. In principe heb ik nu vrijwel alle benodigdheden op gebied van verzorging verteld. Binnenkort zal ik jullie in een filmpje of artikelvorm laten zien hoe je een stap-voor-stap verzorging kan doen voor je nagels zodat jij je nagels ultiem kan verzorgen. Laat me vooral weten wat jij van dit artikel vindt en of je er wat aan gehad hebt, ook kunnen eventuele verbeterpunten altijd genoemd worden!

Bronvermeldingen
1) Afbeelding nagelriemscrub: klik hier
2) Afbeelding nagelborsteltje: klik hier
3) Afbeelding manicurebakje: klik hier
4) Afbeelding een bruisbal: klik hier
5) Afbeelding handmasker: klik hier
6) Afbeelding basecoat: klik hier
7) Afbeelding nagellak: klik hier
8) Afbeelding topcoat: klik hier
9) Afbeelding nageldroger: klik hier

1 opmerking:

  1. Wat een leuk en handig artikel! Ik gebruik altijd een basecoat zodat mijn eigen nagels niet verkleuren en ook sterker worden/zijn. Ook een scrub of olie gebruik ik vaak!

    BeantwoordenVerwijderen