donderdag 26 juni 2014

Getest: Maybelline Colorshow Nail Art Kit

De laatste tijd ben ik erg positief over Maybelline. Ik denk zelfs wel dat ik kan zeggen dat het één van mijn favoriete merken op het moment is betreft nagellak. Vooral de Colorshow vind ik echt fantastisch en daar hebben jullie al meerdere reviews van kunnen lezen. Voor degene die de Colorshow collectie niet kennen. Dit is een speciale lijn van Maybelline die gericht is op nagels, met name nail art. De nagellakjes uit deze collectie zijn ook ontzettend mooi te gebruiken voor nail arts en ze zijn allemaal vrij uniek (bekijk maar eens de reviews die ik schreef). Dus toen ik een nail art kitje zag staan bij de Kruidvat met daarin verschillende tools, kon ik het uiteraard niet laten deze niet mee te nemen en voor €4,99 nam ik deze mee om uit te testen en tegelijkertijd voor jullie te reviewen!


Getest: Maybelline Color Show Nail Art Kit
Wat zit erin? In totaal zitten er drie producten. Er zit een dubbelzijdige dotting tool, een striper brush en nail tape in. Het leuke was dat ik bij het aanschaffen zo geobsedeerd was door het ontzettend dunne striper kwastje, dat ik pas bij thuiskomst eigenlijk merkte dat er een Nail (striping) Tape inzat. Dat is nog eens een leuke verassing! Erg handig.


Het Uiterlijk
Voor zo'n lage prijs krijg je er een mooie verpakking voor terug. Je kan zien dat Maybelline vrijwel overal over heeft nagedacht. Vooral de vormgeving vind ik echt ontzettend mooi gedaan. Strak, maar toch fun en stoer! Het enige wat ik jammer vind, is de manier van open maken. Je kan de verpakking niet bewaren, doordat het niet hersluitbaar is, dat is wel jammer. Op deze manier is het lastiger alles bij elkaar te houden. 
Op de voorkant zie je dus wat erin zit en drie afbeeldingen met wat je er mee zou kunnen doen. Oké, ik vind het jammer dat er een strikje bij de Striper Brush staat afgebeeld. Ik kan erg precies werken, maar zo'n strikje zou ik alleen voor elkaar kunnen krijgen met een Imageplate of als het iemand zou zijn die super getraind is. Dat vind ik dus een beetje misleidend, maar het geeft wel een beeld bij hoe precies dit kwastje zou moeten zijn. De andere twee afbeeldingen geven het goed weer wat je zou kunnen verwachten. 
Op de achterkant staat nog eens uitgelegd hoe alle drie de items werken. Top! Op deze manier hoef je niet eerst op te zoeken op internet hoe het kitje werkt, maar kan je gelijk aan de slag gaan. Het staat er kort maar krachtig. Ook staat er nog een scanbarcode op, bedrijfsgegevens en wat andere dingen zoals de tip om instructiefilmpjes te kunnen bekijken op ILoveMakeUp.nl. Leuk gedaan, handig en een goeie manier om hun merk te promoten.


Inhoud
Tot nu toe ben ik vrij enthousiast. Het zit allemaal mooi verpakt en erg hygiënisch. Ze hebben er duidelijk over nagedacht en ik ben er dik tevreden over. Het enige wat anders had gekund, was een hersluitbaar zakje. Voor zover dus het algemene uiterlijk, want over de producten zelf heb ik nog niks gezegd. In totaal zitten er dus drie producten in, een dubbelzijdige dotting tool, striping brush en striping tape. Leuk om eens uit te proberen als je beginner bent, maar ook mooi uitziende tools voor gevorderden.
Striper Brush
Om even geen verwarring te veroorzaken, gebruik ik gewoon de namen die op de verpakking staan, zodat jullie het ook begrjipen. De Striping Brush is iets waar ik al vanaf dag één mee werk en altijd de moeite heb om de juiste te vinden voor de perfect dunne lijntjes of de mooiste strepen. Deze ziet er goed uit en voelt ook zo aan. Ik denk dat dit deze wel eens erg goed zou kunnen zijn. Mooie strakke vormgeving, enkel alleen de naam en ik vind het er zeker professioneel uitzien. Een goeie eerste indruk is het zeker, vooral omdat er nog een bescherming overheen zit wat echt super hygiënisch is!
Wat kan je ermee? Genoeg! De Striper Brush is echt een noodzakeijke basistool voor alle nail artfans. Wil je een basic nail art maken, kan je haast niet onder deze tool uit. Het is de bedoeling dat je hier haast alles mee kan maken wat betreft basic nail arts, zelfs stipjes zijn nog mogelijk. Alhoewel deze makkelijker zijn met een dotting tool.
Dotting Tool
Deze is denk ik wel bekend onder veel van jullie, je zal deze ongetwijfeld al eens in de winkel hebben zien liggen en je afgevraagd hebben waar het voor dient en waarom het tweezijdig is. Dat leg ik zo uit. Ook nu is het uiterlijk mooi gedaan en hebben ze voor hetzelfde design gekozen als van de striping brush. Strak, maar toch tegelijkertijd vrolijk en aantrekkelijk. De formaten van de dotting tool zijn prima gekozen, vooral als beginner goed om uit te proberen en hij deze tool voelt ook goed aan. Wat ook een pluspunt is, is dat ook nu weer plastic aan beide uiteinden zit.
Wat kan je ermee? De dotting tool is naast de striping brush vrijwel onmisbaar. Je kan er nog net iets meer  andere dingen mee doen dan met een striping brush. Hetgeen wat het meest  gedaan wordt zijn stipjes (dots), maar alles wat een ronding heeft kan met een dotting tool gemaakt worden. Denk maar eens aan een pinguin, een hartje of een half maantje. Dat is allemaal makkelijker met een dotting tool dan een striping brush.
Nail Tape
Nail Tape is het derde item wat in dit pakketje zit en wat ik pas op het laatste moment ontdekte (op het allér laatste moment) en wel een leuke bijkomstigheid is. Nail Tape, ook wel bekend als Striping Tape, kan gebruikt worden voor een aantal dingen, maar het is niet noodzakelijk als beginnersitem. Ook hygiënisch gekozen om er nog een extra zakje om heen te doen. Is niet nodig, maar wel fijn.
Wat kan je ermee? Nail Tape kan je op verschillende manieren gebruiken. Als tool of als decoratie. Als decoratie kan je de nail art opfleuren en als je deze als tool gebruikt, kan je mooie strakke lijnen maken die je nail art look net even wat professionelere maken.

Voorbeelden
Ik heb voor jullie alvast een voorbeeldje gemaakt met de mogelijke opties die er zijn als je deze tools wil gebruiken. Aangezien we al helemaal in de WK-stemming zijn, leek mij dit het meest logische thema om te kiezen. De Braziliaanse vlag en Nederlandse vlag. Hier komt uiteraard nog een uitgebreide tutorial van online!

Uitslag
Voor de artikelen getest heb ik besloten een soort lijstje te maken met een aantal dingen waar ik opgelet heb met een eindcijfer. Zo weten jullie overzichtelijk wat ik van dit product vind.


Ik ben erg enthousiast over dit nail art kitje! Ik heb wel vaker nail art kits in mijn handen gehad, maar die waren het dan net niet helemaal. Deze is iets duurder dan ik normaal gesproken gewend ben ten op zichten van bijvoorbeeld Ebay, maar prima om mee te beginnen als startende nagelstylist! In een paar stappen en weinig tijd, heb je al snel leuke nail arts.

1 opmerking:

  1. Fijne review! Ik had hem al eens zien liggen, maar had de producten verder al. Ze zien er wel mooi en professioneel uit moet ik zeggen! De nail art is echt heel gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen