maandag 2 juni 2014

Review: Catrice LE, Haute Future

Op het moment heeft Catrice een onwijs mooie collectie in de Kruidvat liggen. Deze collectie zorgt er helemaal voor dat je je waant in de toekomst, dus ben jij een een glitterfan, houd je van futuristische films en series zoals Back to the Future of Star wars en ben je een nagellaklief hebber? Dan is deze collectie wellicht wel wat voor jou! Klik snel verder om daar achter te komen.


Review: Catrice LE, Haute Future

De naam is vrij makkelijk gekozen en toch leuk bedacht. Haute Couture in de toekomst? Dan komen er allerlei gevoelens in mij op. Bizarre kleding met allerlei strakke lijnen die asymetrisch verwerkt zijn. Holografische glitters zijn niet meer weg te denken en dan nog maar te zwijgen over de bijzondere effecten die je kan krijgen met je make-up. Ja, toen ik deze LE aan zag komen was ik direct nieuwsgierig en na het zien van foto's van Duitse bloggers, besloot ik de lakjes te halen. Die zie je hier ook allemaal op de foto.
In totaal zijn het zes lakjes. Vijf 'gewone' en een speciale topcoat. Het was makkelijk kiezen welke ik mee zou nemen, aangezien ze toen 1+1 gratis waren. Erg makkelijk. Nu kosten ze volgens mij €3,59 per stuk. De lakjes hebben voor het eerst in tijden weer een prachtig uiterlijk gekregen wat ontzettend goed past bij deze collectie. Ja ik ben hier heel erg over te spreken en ik kon kan dan ook niet wachten met het uitproberen van de lakjes. De namen van de lakjes zijn overigens als volgt: 1) C01, Eletrix Blue; 2) C02, Never Green Before; 3) C03, iROSEdesceny; 4) C04, GaLILACxy; 5) C05, Gem Into The Future en als allerlaatste de topcoat 6) C01, Holo Is The New Yolo. Leuke namen en passen goed bij de lakjes. Ik ben benieuwd of de lakjes ook zo mooi zijn als dat ze eruit zien. Tijd om te testen dus.


1) C01, Eletrix Blue
Dit is een blauw/zilverachtig holografische lak. Op de dag dat ik deze foto maakte scheen de zon niet heel erg, dus gebruikte ik een lamp om hetzelfde effect te creeëren. Het lakje is normaal gesproken ontzettend gesproken erg holografisch, dus het effect wat je hier krijgt te zien is een beetje vergelijkbaar hiermee. Het blauwe is ook goed zichtbaar op de foto. Ik was benieuwd naar de dekking van het lakje.
Zoals ik eigenlijk altijd wel gewend ben met holografische lakjes, dekt deze aardig goed in één laagje. Al is het niet super egaal en is een tweede laag wel echt nodig om het mooiste uit deze lak te krijgen, want de blauwe kleur is niet erg goed terug te zien na een eerste laag.
Een tweede laag maakt deze lak wel een stuk mooier en specialer. De lagen drogen erg snel en ik vind het lakje erg mooi. Hij is toch wel vrij standaard voor een holografische lak, dus als je er al veel hebt zou ik deze misschien laten staan. Ook vind ik het wel weer erg jammer van het kwastje, deze is weer totaal verkeerd afgesneden en dat vind ik erg jammer. 

2) C02, Never Green Before
Never Green Before doet me op de een of andere manier aan twee dingen denken. Aan een Ever Green cookie (waarschijnlijk door de naam) en aan de groene heks van Wizard of Oz,. Never Green Before is een kleurtje waar je een goeie basecoat voor nodig zal hebben om verkleuring van je nagels te voorkomen. Daarnaast is de kleur iets meer groen dan blauw en is het echt een lastig kleurtje goed te fotograferen, maar ik zal mijn best voor jullie doen!
Een eerste laag dekt goed, egaal en mooi, maar je ziet wel mijn nageltips doorschijnen. Daardoor raad ik ook nu weer een tweede laag lak aan op de nagels. Deze lagen drogen niet zo snel als bovenstaande lak, waardoor je iets meer geduld moet hebben voor het aanbrengen van een tweede laag.
Never Green Before is echt zo'n kleurtje die iedere nagellakfan zou moeten hebben. Hij is erg apart, dekt goed en lakt mooi. Hoewel het lijkt alsof hij niet volledig dekt, valt dat in het echt juist erg mee. Hij dekt namelijk beter dan op de foto's te zien is. Ja, ik vind deze erg mooi!

3) C03 iROSEdescent
In eerste instantie was ik niet zo benieuwd naar dit kleurtje door de persfoto's, maar toen ik foto's voorbij zag komen op het internet was ik toch wel benieuwd en belandde deze als eerste in mijn mandje. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, want wat is dit toch een ontzettend uniek holografisch lakje
Wauw, ik ben helemaal verrast dat dit lakje zo ontzettend mooi is. Hij is denk ik wel de meest holografische van alle lakjes en zeker weten de meest unieke. Het is een nudekleurig lakje met holografische shimmers. Wil jij een lakje dat net even anders is, maar niet te heftig? Dan kan ik je deze zeker aanbevelen.
Kijk toch eens hoe prachtig dit lakje is, het is zo jammer dat het mooie holografische effect niet optimaal zichtbaar is door het ontbreken van de zon, erg jammer want dit is echt mijn favoriet van alle zes de lakjes!

4) C05, GaLILACxy
Ook deze lak vind ik erg bijzonder. Qua structuur lijkt hij erg op 'Never Green Before', maar is hij nog niet even wat fijner en ziet hij er iets wateriger uit in het potje. Het is een mooie lila kleur met holografische glitters. Deze past perfect bij de andere kleurtjes uit deze collectie. Wat ik overigens erg leuk vind aan dit lakje is dat deze erg duochrome is. Naast paars zie je nog een blauwe en groene gloed door de lak. 
Iets waar ik zelf al een beetje bang voor was, was voor de dekking van dit lakje. De meeste duochrome lakjes die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd, met name de lichtere varianten, dekken vaak niet zo goed. Erg jammer, maar aan de andere kant geeft het je nagels wel een ontzettend mooi glowy effect. Alsof je een soort highlighter op je nagels aanbrengt.
Zoals ik eigenlijk al een beetje verwacht had, heeft deze lak niet voldoende aan een dekkende laag of twee dekkende lagen. Bij deze lak zijn er minstens drie nodig voor een mooie dekking, behalve als je alleen de gloed op je nagels wil. Dan is één laag voldoende. Voor deze foto heb ik drie lagen gebruikt zodat je het resultaat kan zien na drie lagen. Een mooie lak en zeker leuk om als subtiel lakje te gebruiken. Dit lakje doet me een beetje denken aan Ametista Camaleonte van Collistar die ik een aantal maanden geleden gereviewed heb voor jullie. Het is een iets rozigere variant van die lak.

5) C05, Gem Into The Future
Gem Into The Future is zo'n lakje dat vrij standaard is, maar toch wel past bij deze collectie. Hoewel hij in eerste instantie lijkt op een gewone simpele zilverkleurige holografische lak, hebben ze besloten toch iets extra's er aan toe te voegen. Ze zijn bijna niet te zien, maar er zitten verschillende rechtafgesneden glitters in. Dat vind ik erg leuk, want het geeft toch net iets extra's en dat maakt het niet weer zo'n standaard holo-lakje.
Ik ben erg verrast over de dekking van de eerste laag van dit lakje, Ik had in eerste instantie verwacht dat hij net zo zou denken als de andere hololakjes, maar hij viel me erg mee. In tegendeel, hij verraste mij heel erg. Het is echt een mooie lak en de chunky glitters vallen niet op, maar zitten heel subtiel verstopt in deze lak. Ja, een verrassing is deze lak. Dat zeker!
Een tweede laag maakt het allemaal net even wat egaler en mooier, maar daardoor zijn de grotere chunks wat minder goed te zien en ook is het holografische effect iets minder. Ik raad met deze lak aan gewoon een laag aan te brengen die wat dikker is, zodat de lak optimaal tot zijn recht komt. Het vast leggen van deze kleur was erg lastig, maar de tweede foto geeft het beste weer hoe de lak daadwerkelijk is.

6) C01, Holo Is The New Yolo
Qua naam vind ik deze lak erg leuk, maar qua originaliteit iets minder. Toch besloot ik deze lak mee te nemen, omdat hij de collectie dan toch compleet maakt en tsja, als hij dan toch 1+1 gratis is. Waarom dan ook niet? De lak doet me in eerste instantie erg denken aan een andere lak die in het gewone assortiment van Catrice zit, genaamd 'Glitterazi'. Deze heb ik niet in mijn bezit, maar zoek rustig even op internet voor de foto's.
Wie zegt dat gebroken spiegels ongeluk brengen? Als ze in nagellakvorm zijn gemaakt dan brengen ze zeker wel het tegenovergestelde effect. Ik vind ze namelijk erg leuk op mijn nagels, alhoewel ze vrij lastig aanbrengen door de dikke substantie van de lak, zijn ze wel erg mooi en hebben ze zeker het flakie effect wat de lak beloofde te doen.
Hier draag ik de lak over een andere lak heen. Dit is GaLILACxy die jullie net al voorbij hebben zien komen. Dit vind ik een ontzettend mooie combinatie. Beide lakjes versterken elkaars kleuren erg mooi en het gebroken spiegeleffect is duidelijk zichtbaar. Me likes!


Mijn Mening: Ja, ik ben weer onder de indruk van Catrice. De laatste paar LE's doen ze weer echt hun best om zo origineel mogelijk te zijn en goeie lakken uit te brengen. Deze hele collectie vind ik ontzettend gaaf en kan ik vrjiwel geen nadelen ontdekken, behalve de kwastjes dan uiteraard weer. Heel jammer, maar ook nu hebben ze het weer voor elkaar gekregen een aantal rampzalige kwastjes te creeëren. Best jammer, want de collectie en de kwaliteit van de lakken is verder echt top! Het is gewoon een mooie collectie.
Voordelen: Mooie lakken, goeie kwaliteit, aparte lakken, mooi uiterlijk van de doppen en zeker betaalbaar, gemakkelijk te verkrijgen maar wel beperkt.
Nadelen: De kwastjes zijn weer eens rampzalig hier en daar, maar ook is het jammer dat de lakken slechts Limited te koop zijn.

Catrice LE Haute Future ligt op dit moment nog in de winkels zoals Kruidvat en Treklpleister. De lakken kosten €3,59 per stuk.
Wat vind jij van deze LE? Heb jij hier ook al lakken van aangeschaft of heb jij deze aan je voorbij laten gaan? Ik ben sinds tijden weer eens erg onder de indruk van Catrice. Deze laatste maanden lijkt het haast wel alsof ze besloten hebben een nieuwe start te maken. Nu de kwastjes nog, dan vind ik het weer helemaal geweldig.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het holo effect ZO gaaf, vooral in het zilver!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Never Green Before lijkt me heel mooi. Toch maar even naar de Kruidvat morgen. Hihi.

    BeantwoordenVerwijderen