zondag 26 februari 2012

What To Need For Nail Art: Instrumenten/Tools (Pt 1)

Zoals ik jullie beloofd had zou ik nog meer blogs schijven over wat je nodig hebt om te beginnen met Nail Art. Ik zal in dit artikel het hebben over de instrumenten die je nodig hebt, zoals dotting tools en Nail Art penselen, maar ook zal ik het hebben over de extra dingetjes die je op je nagels kan doen zoals stamping, rhinestones etc, in dit eerste deel ga ik het vooral hebben over de instrumenten ofwel de tools die je nodig hebt.

Instrumenten/Tools
Waarschijnlijk is het je vast niet ontgaan dat je met Nail Art meer dan alleen 'simpele' nagellak nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld stripers nodig (dit zijn nagellakjes met een heel dun kwastje om een mooi lijntje te zetten) en dotting tools om rondjes te maken of kant-en-klare penselen. Ik zal eerst een overzicht maken en dit stap voor stap doornemen:
1) Handverzorging:
- Nagellakremover
- Nagelriemolie
- Bokkepootje
- Vellentang
- Vijl/schaartje
- Handcrème (niet per see nodig)
- Basecoat/Topcoat (al eerder besproken in het voorgaande artikel)

2) Nail Art
- Base- en Topcoat
- Stripers
- Penselen
- Sponjes
- Dotting tools of vervangers
- Stamping schraper/kussen
- Water Marble bekertje, Fimo mesje,
- Wattenstijfjes, Nagellakremover en andere spulletjes


1) Handverzorging
De basis van Nail Art begint altijd met een goede handverzorging. Als eerste zorg je ervoor dat alle oude nagellak verwijdert is met nagellakremover. Vervolgens breng je wat nagelriemolie aan op je nagel en laatje dit intrekken. Na dit een tijdje gedaan te hebben kan je de nagelriem naar achteren duwen met een bokkenpootje. Vervolgens controleer je met een Vellentang of er nog losse velletjes zitten rondom de nagel.
De nagelriem naar achteren duwen doe je omdat de nagel dan meer zuurstof krijgt waardoor de nagel sneller gaat groeien. Vervolgens kan je (als je wilt) met een schaartje en een vijl je nagels bijwerken naar jouw gewenste lengte en vorm. Als laatse breng je een basecoat aan om je nagels te beschermen en breng je een topcoat aan om je ontwerp langer te laten blijven zitten. Voordat je de nagellak aanbrengt kan je ook nog een handcrème aanbrengen om je handen wat in te vetten en droge handen te voorkomen.


2) Nail Art
Handverzorging is zeer belangrijk bij mooie nagels. Je kan ten slotte niet op een bruiloft aan komen met prachtige nagels maar met zeer rommelige handen die er niet goed verzorgt uitzien... toch??
Nu ga ik alles wat uitgebreider bespreken bij de Nail Art. Niet alleen wat het is, maar ook wat je er mee kan en ik zal een paar voorbeelden laten zien!!
Over de basecoat en de topcoat ga ik niet teveel in, hier ben ik al in een ander artikel op in gegaan, maar het is wel belangrijk dat je een goede basecoat aanbrengt.
a) Stripers en penselen
Waarschijnlijk heb je al vaak genoeg Nail Art gezien met hele dunne lijntjes. Als je net begint met Nail Art heb je natuurlijk geen flauw idee wat je moet doen om zo'n ontwerp te krijgen.

Dit is een voorbeeld waar ze stripers hebben gebruikt. 
Het bekendste merk dat deze stripers verkoopt is Kiss Nail Art, maar je hebt natuurlijk ook de 2 in 1 stripers of de Essence tip painters. Er zijn veel verschillende merken die deze stripers hebben, ze zijn ontzettend populair bij Nail Art en voegen zeker iets toe aan je collectie, maar het kan natuurlijk ook anders!!
Zo heb je ook de penselen waar je hele dunne lijntjes mee kan maken, maar niet alleen hiervoor heb je penselen. Je hebt ook penselen voor verschillende doeleinden. Ik ga ze niet bespreken, hier zal ik misschien nog een ander artikel over schrijven, maar hieronder zullen jullie een plaatje zien met de verschillende penselen die je gebruikt bij Nail Art. Om ze op te zoeken kan je onder de woorden: Nail Art brushes, zoeken op google en Ebay.
Deze brushes kun je hier verkrijgen.
b) Sponsjes
Het klinkt misschien raar, maar wat kan je nu met Sponsjes doen bij Nail Art??? Ik zal je zeggen dat je hier hele mooie creatie mee kan maken.
Sponsjes kan je gebruiken bij deze techniek van Nail Art. Het wordt ook wel Gradiënt (verloop) Nail Art genoemd. Dit kan met foundation sponsjes, maar ook met allerlei andere sponsjes. Afhankelijk van de grootte van de gaatjes in de spons, geeft het iedere keer een ander effect.
Sponsjes kan je bijvoorbeeld in de Hema of Kruidvat kopen, maar ook online bestellen op bijvoorbeeld die website.


c) Dotting tools en vervangers
Dotting tools zijn echte must haves voor Nail Art, je kan ze gebruiken om leuke stipjes in verschillende maten mee te crediteren, maar ook om als rhinestone picker te gebruiken.
Sommige meiden hebben geen geld om dit te kopen of kunnen/mogen niet via Ebay bestellen.
Daarom heb ik hier voor jullie een leuk filmpje hoe je op andere manier dezelfde creaties kan maken!!:)


d) Stamping schraper/kussen
Nail Art stamping is een geweldige manier van Nail Art voor iedereen die een snelle, creative en eenvoudige look of ingewikkelde look wil creëren op haar nagels.
Het bekendste merk is natuurlijk Konad, maar je hebt tegenwoordig ook vervangers als Bundle Monster en Born pretty store, zelfs Essence heeft nu ook een tijdje deze plates, het is wel een aanrader om te kijken naar diverse plates en de kwaliteit voordat je enkele aanschaft, ze kunnen namelijk qua prijs variëren van €4,50 tot €1,29e) Overige producten
Behalve de producten die ik hier boven genoemd heb, zijn er natuurlijk nog veeeeeel meer zo heb je verschillende mesjes voor Fimo Nail Art, Water Marble producten (een bekertje, wattenstaafjes, plakband etc. Ook is het belangrijk om veel nagellakremover op voorraad te hebben net als watjes en wattenstaafjes.

Zo dit was deel 2 (eindelijk) van WTNFN van mijn ervaring. Ik hoop dat het jullie helpt om er mee aan te beginnen of zelfs als tips die jullie nog niet hadden. Het heeft een tijdje geduurd voordat het erop stond door o.a. examens die er aan komen etc:)

1 opmerking:

  1. Ow dat is heel handig om te weten! De dottingtools heb ik ook heel handig.

    Bedankt voor je lieve reacties ben er heel blij mee :D

    BeantwoordenVerwijderen