donderdag 7 augustus 2014

Overige: De duurste nagellakjes ter wereld

Door persoonlijke omstandigheden heb ik de afgelopen maand mijn computer niet/nauwelijks aangeraakt. Daardoor is er vrijwel niks meer online gekomen. Sinds vandaag hoop ik weer af en toe een artikel te kunnen plaatsen en ik heb besloten dit te doen door middel van een luchtig artikel, maar een interessant artikel!
Heel af en toe ben ik iemand die mezelf wel eens een 'duur' nagellakje gunt. Dan heb ik het over nagellakjes die €15,-/€20,- kosten en niet eens meer. Waarom? Omdat ik me dan toch een beetje schuldig voel als ik dit wel doe en vaak de kwaliteit niet eens beter (en soms zelfs slechter) is dan budgetmerken. Hoewel het voor veel mensen niet eens uitmaakt of ze nou een Chanel nagellakje hebben van boven de €20,- of een naamlooslakje dat misschien hooguit €0,50 kost. Het maakt tegenwoordig niet meer zoveel uit, zolang de kwaliteit maar goed is. Toch zijn er vrouwen (en wellicht ook mannen) die net even wat anders zijn dan de meeste mensen en gaan voor de allerduurste nagellakjes ter wereld. Deze kunnen oplopen tot wel €200.000 euro! Te bizar voor woorden, maar toch leuk om even te vermelden. Ik heb een top 5 gemaakt van 'goedkoopste' naar de allerduurste lak!
5) Ruby//Sapphire Manicure - $32.000
Diamond French Manicure by fotini
Bron en Bron
Weliswaar geen nagellak, maar behoort toch tot deze categorie en dat is een manicure. Een wel hele speciale manicure, want er zijn mensen die een manicure met 'gewone' glitters of steentjes niet genoeg vinden en willen net iets extra's. Dan gaan ze maar voor een French Manicure met wel een heel bijzonder randje en niet bepaald goedkoop.  Sterker nog, deze Manicure kost al gauw zo'n $32.000 (ongeveer €24.000) niet goedkoop, maar het zal vast de moeite waard zijn. Al weet ik niet of ik het zou willen, misschien als ik geld tte veel had;).

4) Iced Manicure - $51.000

Bron
Zijn ruby's en sapphire's niet jouw ding? Dan zullen deze steentjes wel jouw beste vrienden worden. Ten slotte zijn diamanten niet voor niets 'Girls best friends' behalve als het aan komt op je portemonnee. Ook deze manicure is niet bepaald goedkoop, want deze vriendinnetjes kosten je al gauw $51.000 (zo'n +/- €38.000) en moet je wel veel geld hebben om deze schatjes op je nagels te te laten zetten.

3) I Do, Ellie Cosmetics - $55.000
Most Expensive Nail Polishes
Bron
We weten allemaal wel dat een trouwring veel geld kost, maar een speciale nagellak voor je trouwerij? Die zijn er ook. Het merk Ellie Cosmetics zal bij sommigen van jullie bekend zijn, maar voor velen waarschijnlijk niet. Zij ontwikkelden een tijd geleden de 'I Do' nagellak. Het jawoord geven op een hele dure manier dat is het zeker, want deze nagellak kost zo'n $55.000 (+/- €41.000). Wat deze nagellak speciaal maakt naast een samenwerking met het tijdschrift Allure en Essie Cosmetics? Dat deze twee bedrijven het wel erg speciaal vonden om te werken met Platinum Gold International (PGI) en British Platinum en zoals je vast wel kan raden zit er Platina in verwerkt, wat deze nagellak dus zo duur maakt.... Tsja, het is maar wat je mooi vindt!

2) Gold Rush, by Models Own - $130.000
Models Own Gold Rush couture gold nail polish
Bron
Als je dacht dat O.P.I origineel was met hun 14-Karaats gouden nagellak, die ze niet zo lang geleden uit hebben gebracht, dan heb je het mis. Het was namelijk het (inmiddels) bekende merk Models Own die het voorzet gaf en met het idee kwam om goud in de nagellak te doen. Dat niet alleen maakt deze nagellak speciaal, maar ook het nagellakflesje is waar het hier om draait. Het flesje, dat bezet is met 1.118 diamanten, is waarschijnlijk het allerduurste flesje ooit. Tot een paar jaar geleden was dit ook de allerduurste nagellak ooit, met een bedrag van $130.000 (+/-€97.000) is dat niet zo gek ook. Toch is er een nagellakje dat dit schatje veruit verslaat met de prijs.

1) Black Diamond, by Azature - $250.000

Bron en Bron
Wat koop je als je geld teveel hebt en niet meer weet wat je er mee moet? Dan zou ik zeker dit nagellakje aanschaffen en er zeker mee showen. Azature is het merk dat wereldberoemd werd toen zij uitkwamen met de allerduurste nagellak ooit! Dit lakje kost zo'n $250.000 (+/-€190.000) en verslaat daarmee ruim zijn voorganger Models Own. Ik vind dit echt een nagellakje die de moeite waard is, wat ziet hij er ontzettend mooi uit! Wat deze nagellak zo ontzettend duur maakt? Er zitten 267 karaten aan zwarte diamanten in! Wisten jullie trouwens dat Kelly Osbourne dit lakje ooit gedragen heeft en geveild heeft voor een goed doel? Het lakje leverde een prijs op van maar liefst $1.000.000 (+/-€750.000). Daar zal het goede doel wel erg blij mee zijn geweest.


Dus als jij voortaan je schuldig voelt als je jezelf een iets duurder lakje heb gegund (bijvoorbeeld een Chanel-lakje of van O.P.I.) dan bedenk je je maar dat het nog altijd duurder en erger kan. Als jij genoeg geld had, zou jij dan een van deze lakjes kopen of een van de manicures laten zetten? Ik denk dat ik of het Models Own flesje zou kopen of van Azature en als ik echt geld teveel had misschien allebei!

1 opmerking: